053 - 799 00 92

Hovenier nodig in Enschede?

 

Is uw tuin al winterklaar?

Vrieskou, storm, sneeuw, en stevige buien. Wanneer de zomer weer voorbij is, moeten de planten zich opmaken voor de winter. Voor de tuin geen fijn vooruitzicht, maar gelukkig kunt u daar een handje bij helpen. Maak uw tuin dit jaar winterklaar met deze tips.

Aantasting door bevriezing

Planten moeten veel moeite doen om een strenge winter door te komen. Het is per plant verschillend wanneer deze aangetast wordt, maar vast staat dat er vanaf een temperatuur onder nul rekening gehouden moet worden met schade aan planten. Probeer ze dus zoveel mogelijk te beschermen. Je kan hiermee beginnen door gevoelige planten naar een droge plek te verplaatsen. Directe vorst is namelijk meestal niet de boosdoener voor planten, maar het grondwater, wat als gevolg daarvan bevriest. Zet de planten overigens bij voorkeur op een niet-verwarmde plek.

Wintergroene planten

Een aantal planten is wintergroen. Deze houden ook in de winter hun groene kleur. Wintergroene planten kunnen vaak veel beter tegen vrieskou, maar toch heeft dit ook een keerzijde. Omdat de bladeren in de herfst niet loslaten, kan er een laagje ijs om de bladeren ontstaan. Als de zon schijnt na een nacht van steivge vorst, dan kan het laagje ijs als vergrootglas gaan werken, met als gevolg dat bladeren uitdrogen of zelfs verbranden. Het is slim om deze planten bij strenge vorst te beschermen tegen de zon. Zo kun je ze bijvoorbeeld afdekken door stokken om de planten heen te zetten, en daarop een vliesdoek te leggen.

Sneeuw

Sneeuw is een andere grote boosdoener voor de tuin. Een flink pak kan een grote druk uitoefenen op planten en gras. Zorg in ieder geval dat je in de maanden voor de winter, het gras regelmatig aanharkt en bladeren van het gazon haalt. Zo kan het gras ademen en blijft het in leven. Gaat het sneeuwen? Loop dat zo min mogelijk over het gazon. Als de sneeuw zwaar op de planten drukt, schud dit er dan voorzichtig van af.

Ons werkgebied

Enschede, Almelo, Borne, Delden, Hengelo, Oldenzaal, Denekamp, Ootmarsum, Vasse, Agelo.

Waarom kiest u voor ons?

  • Gespecialiseerd in landschapstuinen
  • Inspirerende ontwerpen
  • Ook voor landhekken, poorten, loopbruggen en motorzaagkunst

Maak een afspraak

Uw hovenier is u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 053 - 799 00 92.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Image
Aanleg/ontwerp: Geheel nieuwe tuinaanleg en/of tuinontwerp
Onderhoud: Snoeien, boomverzorging en ander seizoensonderhoud
Renovatie: Deelprojecten zoals een nieuwe schutting, vijver of bestrating

Diensten

Tuinontwerp
Tuinaanleg
Tuinonderhoud
Bestrating
Vijver aanleggen
Boomverzorging
• Handgemaakte landhekken, poorten, slagbomen, meubelen, lampen, informatie- en reclameborden.

Werkgebied

Enschede, Almelo, Borne, Delden, Hengelo, Oldenzaal, Denekamp, Ootmarsum, Vasse, Agelo.

Hoofdvestiging