0800 255 3733 Ons servicenter staat voor u klaar!

Zoek je een hovenier in Enschede?

Wij brengen u snel in contact met een hovenier die werkzaam is in Enschede

 

Is uw tuin al winterklaar?

Vrieskou, storm, sneeuw, en stevige buien. Wanneer de zomer weer voorbij is, moeten de planten zich opmaken voor de winter. Voor de tuin geen fijn vooruitzicht, maar gelukkig kunt u daar een handje bij helpen. Maak uw tuin dit jaar winterklaar met deze tips.

Aantasting door bevriezing

Planten moeten veel moeite doen om een strenge winter door te komen. Het is per plant verschillend wanneer deze aangetast wordt, maar vast staat dat er vanaf een temperatuur onder nul rekening gehouden moet worden met schade aan planten. Probeer ze dus zoveel mogelijk te beschermen. Je kan hiermee beginnen door gevoelige planten naar een droge plek te verplaatsen. Directe vorst is namelijk meestal niet de boosdoener voor planten, maar het grondwater, wat als gevolg daarvan bevriest. Zet de planten overigens bij voorkeur op een niet-verwarmde plek.

Wintergroene planten

Een aantal planten is wintergroen. Deze houden ook in de winter hun groene kleur. Wintergroene planten kunnen vaak veel beter tegen vrieskou, maar toch heeft dit ook een keerzijde. Omdat de bladeren in de herfst niet loslaten, kan er een laagje ijs om de bladeren ontstaan. Als de zon schijnt na een nacht van steivge vorst, dan kan het laagje ijs als vergrootglas gaan werken, met als gevolg dat bladeren uitdrogen of zelfs verbranden. Het is slim om deze planten bij strenge vorst te beschermen tegen de zon. Zo kun je ze bijvoorbeeld afdekken door stokken om de planten heen te zetten, en daarop een vliesdoek te leggen.

Sneeuw

Sneeuw is een andere grote boosdoener voor de tuin. Een flink pak kan een grote druk uitoefenen op planten en gras. Zorg in ieder geval dat je in de maanden voor de winter, het gras regelmatig aanharkt en bladeren van het gazon haalt. Zo kan het gras ademen en blijft het in leven. Gaat het sneeuwen? Loop dat zo min mogelijk over het gazon. Als de sneeuw zwaar op de planten drukt, schud dit er dan voorzichtig van af.

Service

Ons Servicecenter in Groningen staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Matchmaker

Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

Werkgebied

De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Enschede en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Image
Aanleg/ontwerp: Geheel nieuwe tuinaanleg en/of tuinontwerp
Onderhoud: Snoeien, boomverzorging en ander seizoensonderhoud
Renovatie: Deelprojecten zoals een nieuwe schutting, vijver of bestrating

Over Allfree

Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Enschede bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
[email protected]
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606